2 juni 2014
18:45

Referat: Lilla Torg FF - AIF Barrikaden

Startelvan: Simon Samson (juniorlagsmålvakt som gjorde sin seniordebut) – Christian, , Henke, Martin, Danne – Christoffer, Vasilis, Roy, Linus – Fredrik, Jona

Avbytare var Milad som spelade 2:a halvlek som mittback (bortsett från sista 5 då han gick ut p.g.a. skada), Nicolas som spelade 2:a halvlek som höger yttermittfältare och Rabih som kom in efter c:a 25 min som anfallare och spelade där i c:a 50 min innan han blev utbytt för att komma in igen som mittback de sista 5 minuterna.

Ordinarie referent inte där mer än sista halvtimmen så resten är hörsägen.

Enligt tränare Andy hade vi de flesta och bästa målchanserna i första halvlek. Det var dock mållöst när lagen gick till pausvilan.

I början av 2:a halvlek kom målen desto tätare. Redan efter c:a 5 min gjorde vi 1-0. Det var Linus som nickade in ett frisparksinlägg av Vasilis. Efter 10-15 min gjorde sen Lilla Torg 2 täta mål. Ganska precis mitt i halvleken spelade sedan Linus ut en boll på högerkanten till Nicolas som från långt håll och från nära sidlinjen sköt ett mycket vackert hårt pressat skott på halvvolley (väl?) som gick in vid bortre stolpen och kvitteringen var ett faktum.

Målproduktionen kom sedan av sig för ett tag även om båda lagen drog upp flera anfall med numerärt övertag men där det inte blev så mycket av dem när de närmade sig mål. Det som var närmast var en del försök till genomlöpningar på egen hand från våra spelare. Milad tog sig förbi ett par-tre spelare och kom en bra bit in på deras planhalva innan det blev stopp, Christian tog sig riktigt långt och passerade nog 4-5 motståndare på sin väg innan han blev av med bollen och Henke slutligen kunde gjort ett makalöst mål när han tog sig från en position långt nere på vår planhalva ända fram till ungefär straffområdeslinjen och tog sig förbi typ 5-6 motspelare på vägen men inte riktigt tog sig förbi den sista utposten. Lilla Torg hade ett bra skott som tvingade Simon till en riktigt bra räddning och ett par halvfarliga hörnor.

Efter ett individuellt misstag i vårt försvar kunde Lilla Torg göra 3-2 drygt 5 min före slut men vi flyttade då upp Henke som en tredje anfallare och det dröjde bara 2-3 min innan detta drag bar frukt när Danne gav Henke en fin passning bakifrån och han när han precis tagit emot den blev nerdragen och straffen var solklar. Sedan Henke lite lagom anspråkslöst tittat sig runt lite om någon annan ville lägga den, eftersom ju vissa menar att en spelare som själv blivit foulad aldrig ska lägga straffen, men ingen nappat tog han den själv och var precis lika stensäker som alltid och därmed var det andra 3-3-resultatet på 5 dagar ett faktum för vårt B-lag som trots att vi ständigt möter föreningar med sina A-lag högre upp i seriesystemet än vi håller oss kvar i toppstriden. Vi halkade efter Bunkeflo FFs storseger mot Klagshamn idag (6-1) visserligen ner till 3:e plats men har bara 1 poäng upp till de nya serieledarna Bunkeflo FF och har samma poäng som Lilla Torg på 2:a plats.